lördag 30 juli 2011

Kyrkomoskén i Fisksätra har – som väntat - stött på problem

Det planerade ”fredsprojektet” Guds hus Fisksätra i Nacka har fått problem.  I en artikel i lokaltidningen Mitt i Nacka den 26 juli framkom det att ”alla inte tycker att ett Guds hus är någon bra idé.”


Det verkar inte vara så lätt som biskopen Wadensjö, prästen och projektansvarige Henrik Larsson och Nacka kommun trott att ”bygga världsfreden i Fisksätra..”

Akar Saman Ali sade i en intervju att ” jag har sett hur det har skapat oenighet bland muslimerna här och jag tycker att det dåliga överväger det goda. Det finns saker som är kontroversiella, som blandningen mellan könen. Vi muslimer är ålagda att sänka blicken och det kan bli bekymmer eftersom kristna kvinnor inte klär sig på samma sätt som muslimska. Och på söndagarna när de kristna vill spela musik kan vi muslimer bli störda i vår bön.”

Dessa hinder för ”världsfreden” torde vara lätt avhjälpta. Det gäller bara för svenskarna att anpassa sig.

Om muslimerna anser att kristna kvinnor inte klär sig anständigt vid kyrkobesöken är det givetvis bara att ålägga de svenska kvinnorna att klä sig i burka eller niqab. För att inte störa muslimernas bön är det en självklarhet att svenskarna avstår från psalmsång och musik under gudstjänsten på söndagarna. Så lätt är hoten mot ”världsfreden” undanröjda.
För att inte äventyra den "världsfred som ska börja i Fisksätra” måste vi givetvis vara beredda att anpassa oss till att en muslim måste ”sänka blicken”, inte får ta en kvinna i hand etc. För några år sedan tilldömdes en muslim skadestånd p.g.a. diskriminering, då han vägrat ta en svensk kvinna – en presumtiv arbetsgivare – i hand. 
Hur kommer det sig f ö att muslimska män inte kan ta en svensk kvinna i hand men utan att tveka kan våldta svenska kvinnor/flickor?  

Imamen Awad Olwan säger att ”Guds hus ska ses som ett fredsprojekt” och att ”respekten för varandras religion och tradition är viktig. Att man står ut med att man är olika.”
Vi vet bara alltför väl vilka det är som förväntas ”visa respekt och stå ut med dem som är olika.”
Splittringen har även visat sig att ”flera inom den muslimska gruppen har slutat besöka den nuvarande moskén i Fisksätra och i stället åker till moskén på Medborgarplatsen.”
Henrik Larsson upprepar det inlärda mantrat: ”Huvudsyftet var att öka förståelse mellan människor av olika trosbekännelser och kulturer. Det har funnits många exempel i världen genom historien där detta fungerar t ex i Palestina och södra Spanien.”
Det har funnits – och finns – ännu fler exempel på motsatsen. Och f ö kanske Palestina inte är det mest lyckade exemplet på att ”olika trosbekännelser och kulturer” lever i fredlig samvaro!
Det är bara att önska hr Olwan lycka till med hans, Wadensjös och Larssons ”fredsprojekt.”

A propå Palestina: jag har fortfarande inte fått svar på min fråga var i "Guds hus" synagogan skall inhysas? 
I februari fick jag ett besked från församlingen i Nacka att de som skulle svara på min fråga ”befann sig på resa.”   Uppenbarligen är de på en långresa. Kanske befinner de sig på träningsläger i Afghanistan eller Pakistan.

ISM
*

4 kommentarer:

 1. Detta sk fredsprojekt skall ju byggas i Sverige så det är precis SÅ enkelt som det påtalas i inlägget bara för Svenskarna att anpassa sig. Stora delar av Svenska folket har redan antagit Mona Muslims uppmanig och börjat intigrera sig i det nya land som Maud Olofsson med stolthet kallar nybyggarlandet Sverige. Svenskarna har i sann muhammedanslödder anda accepterat MORD, RÅN, VÅLDTÄKTER, BIL och SKOLBRÄNDER, HOT och VÅLD av alla upptänkliga slag, KNIVÖVERFALL MISSHANDEL, övergrepp i RÄTTSAK, LÖGNER, BIDRAGSFUSK ja listan kan göras lång på vad som IDAG är normal som för bara några årtionden sen var absolut onormalt. ISM anser det konstigt att muslimska män inte kan ta Svenska kvinnor i hand men kan våldta de samma. Muslimska män får ju enl koranen både våldta och banka sina egna fruar om andan faller på. Att våldta en Svensk kvinna är ju också enl koranen ett sätt att förnedra och sätta skräck i vår befolkning som i slutändan skall leda till att underkasta oss ISLAMS värderingar. Att inte ta en västerlänsk kvinna i hand är att man som muslim inte förnedrar sig till denna handling det är bara en i raden av sätt att bevisa den ISLAMSKA överlägsenheten.Jag hörde i veckan EN av ALLA de sk förståsigpåare som nu i kölvattnet av terrordådet i Norge sett att här finns det KOSING att tjäna som påstod att ISLAMISERINGEN av Sverige är starkt överdriven. Han hade i varje fall efter sina besök i Stockholm, Göteborg och Malmö inte sett några tecken på ISLAMISERING så den finns inte. Jag påstår man ser vad man vill se man hör vad man vill höra och man tror vad man vill tro på och detta är många gånger INTE DEN RIKTIGA OCH VERKLIGA SANNINGEN om och som det ser ut i Sverige idag. PURSVENSKEN Hans K Nilsson.

  SvaraRadera
 2. Ska templet i Fisksätra vara öppet för att religioner borde även naturister vara välkomna.

  SvaraRadera
 3. ... Eller en plats för asatrons dyrkare, eller häxdanser och druider för att ta några andra exempel, så det är tydliga missar i planeringen här!

  SvaraRadera
 4. Uppenbarligen omfattas inte alla religioner av sk religionsfriheten utan bara några utvalda för särskilt ändamål?

  SvaraRadera