lördag 24 september 2011

Arbetsbefriade invandrare

Näringsdepartementet

Arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin
Justitiedepartementet
Migrationsminister Tobias Billström

Integrationsminister Nyamko Sabuni
Ämne: Arbetsbefriade invandrare
I ett TV-inslag i våras konstaterades att ”skogsbruket är beroende av säsongsarbetare från Polen och Baltikum för att röja och plantera skog.”
Enligt Immigrationsverket hade 2 500 thailändare t o m första veckan i juni sökt arbetstillstånd för att plocka bär i sommar och antalet förväntas öka till ca 4 000.
Utöver yrkesgruppen bärplockare anses Sverige ha behov av arbetskraftsinvandring, bl.a. städare och diskare m.fl. kvalificerade arbeten.
Hur går denna arbetskraftsimport ihop med massarbetslösheten bland de invandrare/flyktingar som fått asyl och PUT?
I snitt tar det sju år från det att en invandrare fått PUT tills han får arbete. Omkring var fjärde invandrare har efter nio år i Sverige inte hittat sitt första jobb! För kvinnor tar det ännu längre tid att få ett arbete. Efter fem år i Sverige står två av tre invandrarkvinnor utan arbete.
Av denna anledning är invandringen enligt professor Jan Ekberg en belastning på svensk ekonomi de senaste decennierna. Kostnaderna för invandringen låg 2006 på mellan 39,1 och 58,7 miljarder kr, mätt som skillnaden mellan vad invandrarna tar i anspråk av de offentliga transfereringarna och vad som betalades in. Invandringen har sedan början av 1990-talet årligen kostat skattebetalarna 1,5 och 2 procent av BNP. (Invandringen och de offentliga finanserna, ESO 2009:3)
Till detta kommer en mängd andra kostnader i samband med asylsökande, kriminalitet, skola/utbildning, sjukvård, integrationsprojekt etc. etc.
Den norske ekonomiprofessorn Kjetil Storesletten bedömde för sju år sedan att en genomsnittlig invandrare i Sverige gav en samhällelig utgift på 170 000 kr under sin livstid.

Arbetskraftsinvandringsreglerna utnyttjas för att få stanna i Sverige trots avslag på asylansökan. ”Asylsökande som arbetat under ett halvår kan dra tillbaka sin asylansökan, även efter ett avslag, och få stanna.” (DN, ledare ”Gör porten vid” 8 november 2009)
Statistik från januari till september 2009 visade att ca 13 000 personer utnyttjat möjligheten till arbetskraftsinvandring. Uppemot hälften av dessa var bärplockare från Thailand, många var städare, köks- och restaurangbiträden. De flesta kom från Thailand, Ukraina, Turkiet, Vietnam, Serbien, Kina, Ryssland, Sydafrika. Arbetskraftsinvandrare från Somalia och Mellanöstern lyser av någon anledning med sin frånvaro!
Propagandalögner à la Goebbels

Såväl vänstern som alliansen upprepar med en dåres envishet mantrat att ”invandrarna behövs för att försörja en åldrande befolkning och garantera vår välfärd.” Detta är en propagandalögn som skulle ha gjort Goebbels grön avund!
Professor Ekbergs slutsats är att ”det finns inga starka offentligt finansiella argument för framtida invandring.. / Effekterna av invandring som ett medel för att underlätta för välfärdssystemet att försörja en åldrande befolkning är små. Däremot uppkommer en negativ effekt vid svag integration på arbetsmarknaden av invandrare.”
Enligt Ekberg är det enda argumentet för invandring – utöver eventuella skyddsbehov – att ”det kan finnas behov av invandring av specialister men det rör sig då om ett begränsat antal individer.”
Detta tycks regeringen tolka som att Sverige har behov av bärplockare, diskare och städare!
Ytterligare en anomalitet i regeringens arbetsmarknadspolitik är att en delegation från Sorsele kommun rest till Kolahalvön för att rekrytera arbetskraft till äldreomsorgen i kommunen. (DN och Contra 3:2 010) Samtidigt har Sorsele den högsta andelen mottagna ”flyktingar” i relation till folkmängden av alla Sveriges kommuner!
Hur kommer det sig att detta stora tillskott av utlänningar inte kan utnyttjas för att lösa problemet med arbetskraften inom äldrevanvården?
Arbetslinjen” – ett kraftfullt slag i luften
Enligt de senaste uppgifterna från SCB ligger arbetslösheten på 8,8 procent vilket innebär att 434 200 var arbetslösa i maj 2010. I september 2006 var siffran 6, 1 procent.
Trots att regeringen halverat arbetsgivaravgiften för unga var den officiella siffran för ungdomsarbetslösheten i maj 27,8 procent jämfört med 26,6 procent i maj 2006.
Arbetslösheten bland utrikes födda låg i maj på 15,7 procent.
Varför anställs inte detta gästarbetslösa och arbetsbefriade trasproletariat från Tredje världen, som försörjs av skattebetalarna i stället för att ta hit horder av säsongsarbetare och s.k. arbetskraftsinvandrare?
Som bekant (?) väljer många invandrare alternativa försörjningsvägar – t ex grov kriminalitet – som komplement till socialbidragen och alla andra bidrag invandrarna är berättigade till.
En vanlig försörjningsmetod är att DO-anmäla svenska arbetsgivare för diskriminering och tillskansa sig stora skadestånd.
En annan lukrativ försörjningsmetod är försäkringskassebedrägerier. Bl.a har familjerna Dourmouch Iachar Mestan (Varberg) och Abdallha Hussein Ali Ehsan från Irak och bosatta i Malmö åtalats för grova bedrägerier i samband med påhittade handikapp.(Varbergs tingsrätt Mål B 3570-09) Familjen Mestan har från september 2004 till december 2009 tillskansat sig 7,8 miljoner i sjukbidrag och assistentersättningar.
Familjen Ehsan har under perioden 2005 t o m den 31 juli 2007 lurat till sig 1 462 782 kr och från augusti 2007 till 13 juli 2009 ytterligare 1 538 302 kr i ersättning för personliga assistenter (familjemedlemmar). Dessutom har familjen fått 201 419 och 185 086 kr i sjukpenning åt olika familjemedlemmar samt 19 947 kr i felaktigt utbetald föräldrapenning.
( Halmstad tingsrätt Mål B 1964-09)

Nio personer har åtalats vid Halmstads tingsrätt för att ha lurat Försäkringskassan på fem miljoner i samband med att en 32-årig påstått sig vara cp-skadad. Mannen har tillskansat sig mellan 160 000 till 180 000 kr i månaden sedan 2007. Röntgen har dock visat att inga förändringar i hjärnan tyder på cp-skada.
En kvinna i Halmstad har krävts på återbetalning av 1 miljon kr eftersom hon fått sjukersättning samtidigt som hon drivit företag och haft diverse bisysslor under de sex år han uppburit sjukersättning.
Nyligen rapporterades om ett bedrägerifall i Halmstad, där man tillskansat sig 75 (!) miljoner kr i bl.a. assistentersättningar.

Bland bedrägerifallen i Stockholm kan nämnas en 61-årig kvinna som 2006 lurat till sig 1 434 181 kr i arbetsskadelivränta och sjukersättning, en 77-årig man som felaktigt fick 1 298 000 kr i sjukpenning, en 47-årig kvinna tillskansade sig 1 516 502 kr i aktivitets- och sjukersättning samt arbetsskadelivränta och en 44-årig man som felaktigt kvitterade ut 1 633 400 kr i förtidspension, aktivitets- och sjukersättning.
En kvinna i Botkyrka bluffade till sig bostadsbidrag och underhållsstöd på 500 000 kr från 2000 till 2006 genom att hävda att hon var ensamstående med fyra barn. Hon avslöjades med att hela tiden har levt med barnens far.( DN 5 november 2006)
Några av de svårt handikappade bedragarna har avslöjats sedan de bl.a. deltagit i en bordtennisturnering, dansat med kaniner på Liseberg, rest till Damaskus, inte lyckats hålla reda på vilken sida av kroppen som var ”förlamad” mm.
Dessa få exempel är givetvis enbart toppen på ett gigantiskt isberg!
Var vänlig notera att frågorna i detta brev icke är retoriska utan kräver konkreta svar, tack.
ISM
*


9 kommentarer:

 1. Om man som Svensk och SKATTEBETALARE läser detta faktabelysande inlägg och fortfarand undrar och förfäras över varför det saknas resurser på precis ALLA områden (utom till mångkulturen och invandringen) i detta land Sverige då är man enl mig bortom all räddning. Har man blivit tappad SÅÅ långt bakom vagnen så är det helkört för den personen. Det bästa för dessa personer är att de får fortsätta sova sin törnrosasömn lugnt och stilla intill tidens ände. Jag för egen del känner inte och kommer inte att känna något medlidande för och med dessa själar utan tvärt om förakt. PURSVENSKEN Hans Nilsson.

  SvaraRadera
 2. Äras den som äras bör stort TACK DB nu har jag Google som startsida och även laddat ner explorer9. Något som var positivt med att datorn lämdade in och blev reparerad var att nu hackar inte din blogg mera och att det blev välstädat på datorplatsen. Inget ont utan det har något gott med sig. Du har kanske även bot på hur man får en oval klocka på uppstartsidan rund igen. PURSVENSKEN Hans K Nilsson.

  SvaraRadera
 3. Om du ändå har Google som startsida så rekommenderar jag Google Chrome som webb-läsare. Jag har IE också men använder mest Chrome. I somras var det nåt problem med Disqus så den funkade bara på IE. Så det är bra att ha den i reserv. Men Chrome har ju också den fiffiga funktionen att den översätter utländska sidor.

  SvaraRadera
 4. Chrome krashar ofta har jag märkt och då hänger sig alla program man har på datorn och då måste man starta om hela datorn, så nu har jag dels Explorer och dels Firefox.

  Jag vet inte vilken klocka du menar Hans, men om det är den på verksamhetsfältet på din dator så kanske du har fel upplösning på skärmen.

  Testa med att högerklicka på skrivbordet och välj skärmupplösning. Kolla hur det ser ut nu och så ändrar du. Om det inte blir bra så kan du ändra tillbaka.

  Min egen klocka är inte rund utan visar tiden i siffror. Om du har bytt dataskärm eller något annat så kanske du behöver göra en justering.

  Men om du har fel upplösning måste i så fall bokstäverna också se konstiga ut, och bilder och annat. Om det nu är den klockan du menar, men jag kan inte komma på något annat.

  SvaraRadera
 5. All datautrustning som jag har är den samma som när jag köpte datorn för 5 år sen. Skärm, skrivare, ljudanläggning och tangentbord. På min första sida den där jag startar vebbläsaren har jag almenacka, klocka, bildspel och väderinformation över Trelleborg med omnejd. Texten är det ingen fel på utan det är enbart alla bilder. En bil som visas från sidan blir längre än den är. Det äe precis som om man har tagit tag i skärmens gavlar och dragit ut dessa en aning. Men det är så att datorn får iväg igen en runda för efter att jag laddade ner explorer 9 så skulle jag installera virusprogrammet på nytt men detta gick inte vidare bra inte ens med support via telefon från min svåger. Det spelade ingen roll hur jag än gjorde jag kom bara till steg 8 av 10 sen var det tvärstopp. Jag tappade även under resans gång en del maskinvaruinstallation. Så det är säkrast att datafirman får installera virusprogrammet och rätta till maskinvaran. Jag har det virusprogrammet som fanns med telia bredband. Det får kanske bli ett nytt detta får de som kan ta ställning till. PURSVENSKEN Hans K Nilsson.

  SvaraRadera
 6. Innan du gör något annat:

  Du har microsoft på din dator, eller hur? Program som du har köpt som original från microsoft när du köpte datorn?

  Nu har microsoft ett antivirusprogram för alla användare av deras program, och det är helt gratis. Det är ett suveränt program som jag använder själv utan några problem. Den uppgraderar sig själv alldeles gratis så det vore dumt att använda något annat. Ladda ner programmet här och använd det i fortsättningen:

  http://www.microsoft.com/sv-se/security_essentials/default.aspx

  När det gäller bilderna som är skeva så ska du högerklicka på ett tomt fält på skrivbordet och välja "Skärmupplösning". Ändra inställningarna där efter behov. Kolla in hur bilderna blir annars ändra igen tills det blir bra.

  Du behöver inte kasta ut pengar på en datorexpert om du följer mitt råd.

  SvaraRadera
 7. Var skriver jag in denna adress på detta program. Jag har Windows Vista Home Premium. PURSVENSKEN Hans K Nilsson.

  SvaraRadera
 8. Jag har Defender installerat. PURSVENSKEN.

  SvaraRadera
 9. Ta bort Defender för security essentials gör samma jobb som Defender och därför passar de inte ihop. Avaktivera Defender till att börja med.

  Kopiera adressen ovan och klistra in den i adressfönstret på explorer högst upp där det brukar börja med http://...

  När du kommer dit; Klicka på hämta och sedan på "save as" i rutan som kommer upp i nederkant på skärmen på explorer9. Du får då upp en dialogruta där du kan bestämma var du vill ha installationsfilen sparad.

  När den är nerladdad och du har inaktiverat defender och det andra antivirusprogrammet och kanske även brandväggen vid behov så dubbelklickar du på installationsfilen och följer bara instruktionerna som kommer upp.

  Brandväggen har du på kontrollpanelen System och säkerhet.

  SvaraRadera