tisdag 20 mars 2012

Statsrådet Ullenhags utflykter i verkligheten 1

Integrationsminister ErikUllenhag

Ämne: Statsrådet Ullenhags utflykter i verkligheten 1

Ni har under en vecka flyttat ut Er verksamhet till Rinkeby. I pressmeddelandet om PR-jippot - d.v.s. den tillfälliga utlokaliseringen till förorten - får vi veta att ”detta för att visa vikten av att det etablerade samhällets institutioner på riktigt finna på plats i dessa områden.  Syftet är också att lära mer samt att samtala och lyssna på dem som lever i Rinkeby och dess närområden
Jag föreslår att Rosenbad flyttas till Rinkeby permanent för att ”riktigt finans på plats.”   En sådan utlokalisering skulle ge Er och övriga statsråd möjlighet att i lugn och ro dagligen och stundligen umgås med Era ”nybyggare för att citera Maud Olofsson.
Vid närmare eftertanke skall Ni nog inte ta det där med ”lugn och ro” alltför bokstavligen med tanke på hur det går till i andra invandrarockuperade områden som t ex Malmö/Rosengård/Seved, Södertälje/Ronna/Hovsjö, Göteborg/Bergsjön/Hammarkullen, Uppsala/Gottsunda  etc.  Men som statsministern och utrikesministern brukar säga: ”det främmande är spännande”, ”ett mångkulturellt samhälle är mer spännande än ett homogent.” och en lång rad andra plattityder i samma stil. 

Vid en permanent utlokalisering till någon av Era berikade förorter kunde Ni få njuta av ett spännande liv med olika former av mångkulturellt våld: mord, misshandel, våldtäkter – inte minst den osvenska företeelsen gruppvåldtäkter -., rån, stölder, väskryckningar, anlagda bränder, stenkastning mot polis och ambulans- och brandmanskap för att inte tala om knarkhandel, koppleriverksamhet, prostitution etc.  Har Ni tur kan Ni säkert också få bevittna hot och våld mot brevbärare och andra yrkesgrupper som t.ex. polis, brandmän och ambulansförare, bussförare m fl. som utsätts för den mångkulturella favoritsysselsättningen stenkastning. Spännande, eller hur?
Ni skulle också dagligen och i fulla drag få insupa den mångkulturella atmosfären och 
njuta av skottlossning och knivattacker på öppen gata, lekplatser, parkeringsplatser, och inte minst på krogar och kaféer. Ni skulle också få möjlighet att beundra resterna av nerbrända skolor, daghem, fritidsgårdar, containrar och utbrända bilvrak.
Om Ni skulle tröttna på det enahanda förortslivet föreslår jag att Ni åker in till stan med någon importerad friåkare för att i tingsrätten bevittna de numera frekventa övergreppen i rättssak - d.v.s. hur åklagare, domare och eventuella vittnen utsätts för hot och våld. 
Taxiresan lär kosta en bra slant men å andra sidan får Ni ju under resan umgås med ytterligare nybyggare. Ni får även se en oväntat stor del av vårt vackra land, eftersom taxichaufförerna numera inte hittar så bra.   Sådana onödiga krav på yrkeskunnande är ju mer eller mindre borttagna. Och nu skall polisen i samma anda inte längre behöva tala, förstå, skriva eller läsa svenska – allt för att attrahera nybyggarna.
Det kan möjligen bli litet effektivitetstörningar när ”Svensson” skall anmäla ett brott och måste ha tolk för att göra sig förstådd, men sådana petitesser får man ju i mångkulturens heliga namn ha överseende med.
De gamla i äldrevanvården har ju länge fått finna sig i att vårdas av personal som inte talar begriplig svenska. Som en bekymrad undersköterska konstaterade för några år sedan i DN: ”De kommer direkt från gatan och många kan inteens skriva sitt namn på timkorten.”  Men som sagt: sådana små förtretligheter får vi ju finna oss i för att visa att vi ”inte bara accepterar utan även respekterar det främmande” som Er föregångare på integrationsministerposten – Mona Sahlin - brukade predika.

ISM

*