söndag 10 juni 2012

Mona Sahlins skattefinansierade miljonfiaskoArbetsmarknadsminister Hillevi Engström

Statsrådberedningen statsminister Fredrik Reinfeldt

UD, UD-ambassadör Karin Söder

Socialdemokraternas kansli f k

Partisekreterare Carin Jämtin f k

LO, Karl Petter Thorvaldsson f k


Ämne: Mona Sahlins skattefinansierade miljonfiasko

Som finansiär av Mona Sahlins jobbsökarturné runt jordklotet på skattebetalarnas bekostnad vill jag veta av vilken anledning regeringskansliet, arbetsmarknadsdepartemenet och UD ställt upp på detta jippo. Fru Sahlins resande har enligt uppgift kostat skattebetalarna 950 000 kr för ”resor och trycksaker.” Men enligt Aftonbladet den 29 maj var det ännu oklart vilket belopp ”notan landar på .” Alliansens arbetslinje för de politiska understödstagarna får uppenbarligen kosta hur mycket som helst.


Fyra personer och en praktikant på regeringskansliet - Arbetsmarknadsdepartementet och UD - har enligt uppgift ”jobbat intensivt med kampanjen. Chef för kampanjen har varit UD-ambassadör Karin Söder, som jobbat heltid med detta med en månadslön på 70 000 kr.

Självaste utrikesministern var engagerad i den sahlinska kampanjen. ”Vi identifierar vilka som är nyckelpersoner och vilka vi behöver tala med lite mer, då talar jag med dem” sade Carl Bildt på sitt vanliga pompösa sätt i God morgon världen” den 29 april.

Detta är en skandal och ännu ett exempel på hur det politiska frälset skor sig på skattebetalarnas bekostnad Att det dessutom är denna fifflerska - för att uttrycka det milt - som fått denna skattefinansierade favör är desto mer upprörande.

Karin Söder har sagt att ”vi sa redan från början att det här inte får bli för dyrt. Vi måste tänka på vad vi använder regeringskansliets pengar till.” 

Den tankeverksamheten måste ha hakat upp sig för om en miljon kr inte ”är dyrt” då vet jag inte vad som är dyrt!  Vad anser Karin Söder vara dyrt om detta inte är dyrt? För övrigt, ambassadörskan Söder, är det inte regeringskansliets pengar Ni slösat bort på ingenting utan skattebetalarnas. Försök hålla det i minnet nästa gång Ni ska fixa jobb till en avdankad och fifflande politiker. På vems mandat anser Ni Er ha rätt att slösa med skattebetalarnas pengar på detta sätt? Jag kan inte minnas att jag som skattebetalare blivit tillfrågad om jag vill finansiera den jobbsökande f d statsministerkandidaten Sahlin.
Den guldkantade arbetsförmedlingen och resebyrån på regeringskansliet fixade resor åt Sahlin till bl. a Kanada, USA, Argentina, Brasilien, Colombia, El Salvador, Venezuela, Trinidad, Tobago, Kina, Vietnam, Indien, Japan, Kenya, Zimbabwe, Tanzania m fl.
  Sahlin kommenterade själv sitt resande med orden ”helt galet.”  Man är onekligen böjd att hålla med. Det är kvalificerad galenskap att resa jorden runt på skattebetalarnas bekostnad och med klent resultat,. Något som inte var särskilt svårt att förutse annat möjligen för strutsar och blinda politiker. De som trott att denna inkompetenta söderböna hade en chans att bli chef för ILO tror förmodligen också att jorden är platt, att månen skall trilla ner, att tomten kommer med julklapparna och storken med de små barnen.
LO-ordföranden Karl Petter Thorvaldsson är övertygad om att ”hon kommer att hitta en bra roll och fortsätta sitt engagemang.” Vad kommer Sahlins ”rollsökande” att kosta skattebetalarna? En ny miljon?
Varför kan inte Mona Sahlin söka jobb via Arbetsförmedlingen som alla andra arbetslösa svenskar?  Varför denna särbehandling?
Hur är det nu den politiska klassens inlärda mantra låter? Om jag inte minns alldeles fel är det visst något om ”alla människors lika värde.  Men det verkar som att jag minns fel.Själv trodde Mona Sahlin att ”det är till min fördel att jag är kvinna. ILO har aldrig tidigare letts av en kvinna.”  Det hade i så fall inte varit första gången Sahlin blivit inkvoterad.  Men vi vet ju hur det gick förra gången hon – i avsaknad av andra kvalifikationer - blev inkvoterad på ett toppjobb för att hon var kvinna.
Får denna mediediva inget jobb som duger kommer hon ändå att kosta skattebetalarna 54 000 kr/månaden i statsrådspension tills hon fyller 65. Och trots att det inte ser ut så har hon nog några för oss kostsamma år dit!  Hon kan ju även erbjuda sina tjänster till PR-branschen och riskkapitalet som så många andra avdankade sossar och leva gott på skattebetalarna genom att bilda ett eget bolag och inte ta ut någon lön där.  Det är knappast troligt att en dam med Mona Sahlins usla sinne för ekonomi skall kunna hanka sig fram på 54 000 kr i månaden fram till pensionsdagen och extraknäck som styrelseledamot i den högst tvivelaktiga stiftelsen Expo och ordförande i Anna Lindhs minnesfond.

ISM

*