onsdag 6 mars 2013

Människorna som söker skydd och trygghet hos oss är inte farliga 2


Dagens Nyheters Kulturredaktion

Ann Heberlein

 
 
”Människorna som söker skydd och trygghet hos oss är inte farliga” 2
 
”Det handlar inte om brottslingar”
 
Om ”det inte handlar om brottslingar” hur kommer det sig, fr. Heberlein, att invandrarna/flyktingarna enligt all tillgänglig statistik är överrepresenterade i brottstatistiken?  Kan Ni förklara detta fenomen på något annat sätt än att det handlar om brottslingar?
Ni har uppenbarligen missat de våldsamma ensamkommande ”barnen” som begår grova brott – misshandel, (grupp)våldtäkter, rån, grov stöld, olaga hot mm.  Ni har även missat alla invandrargäng som sprider skräck i Sveriges ca 150 s.k. ” socio-ekonomiskt eftersatta områden ” med bl. a bilbränning, skolbränder, stenkastning mot polis och räddningstjänst som favoritfritidssysselsättning. Ni tycks också ha missat den mycket omfattande importerade organiserade kriminaliteten.  Dessutom har Ni lyckats missa den muslimske terrorist, som kallblodigt planerade att spränga hundratals svenskar i luften några dagar före jul för ett par år sedan. Och alla de krigsförbrytare och terrorister, som efter att ha fått asyl i Sverige i lugn och ro kunnat planera terrordåd i andra länder – t ex i Danmark.
 
 

  I Sveriges Radios ”Ekot” diskuterades den 26 november 2012  bristen på imamer som kan besöka muslimska fångar i de svenska fängelserna.  Det framkom då i en bisats att var tredje fånge på Kumla är muslim.

Redan för tio år sedan undersökte A-C Hjelm, doktor i juridik vid universitetet i Karlstad på uppdrag av Brottsofferjouren samtliga våldsbrottsdomar i Svea hovrätt under 2002. 85 procent av alla våldtäkter begicks av utlandsfödda eller hade föräldrar födda utomlands.

2005 konstaterade en BRÅ-rapport fortsatt hög överrepresentation vid allvarliga brott som dödligt våld, våldtäkt och rån. Ingenting tyder på att brottsligheten i invandrar- och flyktingkollektiven minskat. Tvärtom. Det går inte en dag utan att vi läser om grova brott begångna av invandrare.

Den 17 juli 2007  avslöjade Metro under rubriken ”Våldsamma gangsterligor tar över Sverige” att det redan då fanns ”ett 40-tal kriminella nätverk och gäng med 100-tals medlemmar ur olika etniska grupper utspridda över hela Sverige.

 

Tror Ni att polisen i Ronna, Rinkeby, Tensta, Bergsjön, Hammarkullen, Rosengård/Herrgården, Seved, Gottsunda etc. håller med om att ”det inte handlar om brottslingar”? Tror Ni att det var etniska svenskar som besköt polishuset i Ronna med automatvapen?  Tror Ni att det är etniska svenskar som kastar sten mot polis och räddningspersonal – ambulans och brandkår – när de rycker ut för att rädda liv?

 

Det handlar enligt Er om ”människor som är mer lika dig och mig än vi orkar tänka på.” Tillåt mig tvivla.

 

Bilaga 1

En somalisk tjejliga med muslimska sjalar

Den tjejliga som 2006 och 2007 misshandlade och rånade pensionärer kommer från Somalia och var iförda sina muslimska sjalar. De gamla knuffades nerför trappor och utsattes för misshandel bl. a sparkar och slag Ligan gav sig på 70- 90-åringar med rullatorer.  Bytet var ibland 90 kr, 400 och 1 000 kr.  Metro 6 juli 07

Flickorna delade upp sig i lag och tävlade om vem som var bäst på att ”plocka tanter.”  Flickorna åtalades på 19 punkter.  Vid rättegången var tingsrätten fylld av flickornas vänner och familjer. 

22 november 2006.   Tre av flickorna rånade en 88-årig kvinna i Spånga.  De attackerade henne bakifrån och slog mot hennes huvud och kropp

22 november Tre av flickorna slet handväskan från en 71-årig kvinna i Spånga.

23 november Två av flickorna attackerade 80-åriga Gun-Britt i Hjulsta.  De följde efter henne och eftersom hon hade svårt att gå efter ett lårbensbrott höll flickorna upp hissdörren och attackerade henne sedan.

 
7 december Två av flickorna rånade en 79-årig kvinna i trapphuset till hennes lägenhet i Hässelby.  De slog och sparkade på hennes kropp för at få henne att släppa handväskan.  Den grova misshandeln fortsatte sedan hon fallit omkull. 
14 december En av flickorna drog ner en 64-årig kvinna på marken och stal hennes handväska
14 december En 84-årig kvinna fick sin väska stulen ur korgen på rullatorn
15 december Två av flickorna överföll en 72 årig kvinna i hennes trapphus i Spånga.  Sedan de tagit väskan knuffade de ner kvinnan för trappan
15 december En 81-årig kvinna blev bestulen på sin handväska.  Flickorna höll för hennes ögon och tryckte in en vante i hennes mun. Sedan satte de sig på kvinnan och avslutade misshandeln med att sparka på henne.
26 januari 2007 Två av flickorna överföll en 58-årig kvinna.  De höll för hennes mun och släpade henne utmed golvet tills hon släppte väskan.
29 januari Två av flickorna tryckte ner en 81-årig kvinna i snön med ansiktet neråt på en gångväg i Spånga och stal hennes handväska. 
5 februari En av flickorna stal handväskan från en 86-årig kvinna med rollator.
6 februari Två av flickorna trängde sig in en hiss med en 83-årig kvinna.  De försökte stjäla hennes väska men kvinna lyckas skrika sig fri trots att de höll för hennes mun.
6 februari Flickorna gav sig på en 66-årig kvinna i samma område men kvinnan höll fast sin handväska.
7 februari En 83-årig kvinna blev överfallen bakifrån av tre av flickorna. De drog ner henne på marken och sparkade henne. 
 
”Ofarliga människor”?
Människor som söker skydd och trygghet hos oss är inte farliga.”
 
Inte? Jag tror knappast att den gamle mannen i Kortedala – sjukpensionären Carl Eric Cedrander - som efter att ha blivit nerslagen och svårt misshandlad av ett invandrargäng blev handikappad för livet, håller med Er. 
En av pojkarna sparkade på det liggande offrets huvud ”som om det var en fotboll”. Cedrander lev bl. a blind på ena ögat och har tappat minnet (afasi). Endast två av de mångkulturella berikarna - Diar Mahmoud (15) från Syrien och Hassan/Hasan Kibar (16) från Turkiet - dömdes till 100 respektive 70 timmars samhällstjänst.  Advokat Ulf Carlzon ansåg att ”det är en lindrig påföljd. 
Det handlar om en försvarslös man som fått sitt liv förstört.” Det är det lägsta straffet någonsin för grov misshandel. Så mycket - eller snarare litet - är en svensk, som fått sitt förstört, värd i vårt sköna mångkulturella land.  Våldsmännen - som hävdade ”självförsvar” - visade inga känslor under rättegången utan log glatt mot fotograferna utanför rättssalen.
Övriga inblandade i den brutala misshandeln heter - Horman Goh (15) från Irak, Ava Bidhis (15) Irak, Pedar Mahmoud (15) Syrien, och Rashi Gulli. (15) Irak.
 
78-åriga Inger i Landskrona dödades av Ahmad Akileh på grund av en p-plats.. Jag tror inte att hennes anhöriga håller med Er om att ”människor som söker skydd och trygghet hos oss inte är farliga” eller att ”de är lika dig och mig.” 
 
Inte heller tror jag att småbarnspappan Tommy Lundins familj håller med Er. Han slogs och sparkades ihjäl 2011 på en skolgård i Ludvika av ett 22-årigt ”flyktingbarn” från Kongo vid namn Erich Mushitu Mwingkeu, tidigare känd för misshandel och våld mot tjänsteman. Misshandeln var så grov att Lundins luftvägar fylldes av blod och magsäcksinnehåll, vilket kvävde honom till döds.
Mwinkeu slog även två av Lundins kamrater Magnus Karlsson och Emil Andersson medvetslösa med risk för allvarliga hjärnskador som följd. Ytterligare två afrikaner - en kongoles och en somalier vid namn Liban Muse (18) - dömdes för misshandeln. En somalier frikändes helt.
Två-barnspappan Charles Limerius i Malmö avrättades för något år sedan av Aboantar Elhoot (29).  Enligt polisen tog mördaren fel på person alternativt var mordet hämnd för ett 20 år gammalt mord, som Limerius misstänktes ha varit inblandad i. M a o kan det ha rört sig om blodshämnd.  Tror Ni Limnerius’ familj håller med Er om berikarnas ”ofarlighet”?
 
Daniel Nordström i Malmö mördades p.g.a. han var homosexuell, av två muslimska bröder - Kushtrim Ademi och Abdurralbam Kushtrim Nika. Tror Ni att hans familj tycker att invandrarna/flyktingarna ”inte är farliga”? 
Jag har svårt att tro att alla de svenska ungdomar som dagligen utsätts för det importerade extrema ungdomsvåldet håller med om att ”de är ofarliga”.  T ex 19-årige Rudolf Moilanen som brutalt misshandlades, brändes och rånades i Jordbro sommaren 2012 av ett invandrargäng. Gänget slog ner, sparkade och släpade honom till ett skogsparti, där han hölls fast medan de satte eld på hans rygg. Rudolf fick svåra brännskador på skalp, nacke, rygg och höger arm. Förövarna talade enligt Rudolf engelska men var förmodligen araber.
För ett antal år sedan blev två svenska tonårspojkar brutalt misshandlade av ett mångetniskt gäng på ca 15 personer i Torslanda. När en av dem låg på marken med en kniv i ryggen ställde sig gänget runt honom och sjöng: ”Segern är vår, vi har vunnit, segern är vår.” Tror Ni att dessa båda pojkar håller med Er om att invandrare/flyktingar ”inte är farliga”?
I september 2008 misshandlade ett invandrargäng på 20 – 25 personer två unga svenska flickor i en gångtunnel i Södertälje. När den ena flickan låg medvetslös på marken höll några upp hennes huvud, medan de andra sparkade henne upprepade gånger i ansiktet. Några förbipasserande hockeyspelare avbröt misshandeln, som höll på att kosta flickan livet.  Inte farliga - de är som du och jag”, fr. Heberlein.
Jag tror inte att den 13-åriga flicka som slogs av cykeln, drogs i håret och fick knytnävsslag i magen av ett invandrargäng p.g.a. att hon dristat sig till att signalera på pojkarna som gick på cykelbanan, håller med Er om deras ”ofarlighet.
 Eller de två pojkar i Värmland - 14 och 16 år gamla- som höggs i magen av ett ensamkommande ”flyktingbarn.
17-åriga Sandra sköts ihjäl av f d pojkvännen Andreas Leiva Parra från El Salvador. Tror Ni att hennes föräldrar tycker att de ”inte är farliga”?
Tror Ni att 20-åriga Emma Pettersson och hennes familj håller med Er om att ”de inte är farliga”? Hon lämnades medvetslös och svårt hjärnskadad ett dö på en ödslig plats i Kristianstad efter att ha misshandlats av sin f d pojkvän  Salah Fadi Samir Mahdi Ramadhan alias Kaspar/Kaiser/ el-Kiassi Östlöv  den 6 november 2009.  Han våldtog Emma, skar henne i ögon och underliv och försökte strypa henne. Hon har svåra hjärnskador, kan inte tala och kommunicerar med tummen upp eller ner.
Ramadhan var tidigare dömd för bl. a sexuellt utnyttjande av barn, misshandel och olaga hot. Ännu en av dessa ”ofarliga” människor som är ”lik dig och mig”.
 
Det importerade ”ofarliga” våldet mot våra gamla
Jag tror inte heller alla gamla människor – främst kvinnor – som råkat ut för dessa mångetniska, våldsbenägna och totalt hänsynslösa ungdomar, som slagit ner, misshandlat och rånat de gamla på deras ynka pensioner håller med Er om dessa människors ”ofarlighet – människor som Ni säger ”sökt skydd och trygghet hos oss”.
 Den gamla kvinna på Hisingen, som fick sin handrygg uppskuren så att de unga rånarna skulle få av hennes ringar genom att blöta fingret med hennes eget blod, skulle knappast hålla med Er om ”de inte är farliga” eller att ”är som du och jag.”   Rånarna var enligt kvinnan” 20 – 25 år och hade mörkt hår och skägg kring munnen.
Inte heller de gamla kvinnor i Västerort som för några år sedan systematiskt misshandlades och rånades av ett muslimskt/somaliskt ”tjejgäng” skulle förmodligen hålla med Er. Se Bilaga 1 ovan
 
Eller anhöriga till den 70-åriga kvinna som 2011 avled efter ett brutalt rån i bostaden Adolfsberg i Örebro.
En 87-årig kvinna i Helsingborg slogs 2012 ner av ett invandrargäng. när hon skulle köpa kaffe på 7-Eleven. Misshandeln orsakades av att kvinnan sagt åt gänget att sluta sparka på en liten hund, som stod bunden utanför butiken. Hon fick knytnävsslag i ansiktet och föll omkull. Fyra ur det mångetniska gänget överöste den liggande 87-åringen med sparkar. . Bl. a tvingade de isär henens ben och sparkade henne om och om igen i underlivet.     Jag trodde de skulle bryta mina ben för de tog benen åt sidan och så sparkade de rakt fram” berättade kvinnan i en intervju i Sveriges Radio.
Gärningsmännen slutade inte misshandeln förrän kvinnan började blöda. ”De slog ner mig, jag ramlade. De drog i mina ben och sparkade mig när jag låg ner. Sparkarna träffade överallt.”
  Inte farliga”, fr. Heberlein? ”De är som du och jag”?
 
 99-åriga Saga rånades i sitt hem i Tensta två nätter i rad i mars 2012. Flera maskerade rånare in i hennes lägenhet i Tensta. Hon rånades inte bara på sina tillhörigheter – förlovnings- och vigselringar mm utan även på sin trygghet.
Ett äldre par i Brandbergen utsattes i januari i år för ett brutalt rån i sin bostad.  De båda maskerade rånarna som trängde in i deras hem var väldigt aggressiva och använde tillhyggen. Det är en mycket rå misshandel med ett väldigt övervåld” enligt polisen.
En 70-årig kvinna rånades och misshandlades blodig i trappuppgången till sitt bostadshus i februari i år efter att ha tagit ut pengar vid en automat i Globenområdet.
En gammal kvinna sade uppgivet i en intervju: ”dom kunde väl åtminstone vara snälla mot oss när vi försörjer dom.  En from förhoppning, eftersom främlingarna tar med sig sina nedärvda primitiva strukturer och sätt att lösa konflikter från sina outvecklade hemländer.
 
Bilaga 2
Ett litet urval brott mot gamla
Två araber och en polack åtalades 2012 för en serie brutala åldringsrån i Malmö. Samtliga offer – utom ett – var svenskar.  Forat (20), Rabiah (28)  och Manuel (26) är andra generationens invandrare från Irak, Syrien och Polen.
Mircea Lazar (rom) har dömts till ett års fängelse och utvisning p.g.a. flera fall av brott mot åldringar.
Reza Ghasemi (51) slet in en 13-årig flicka i sin taxi och våldtog henne oralt. Dömdes även för att tvingat en 19-årig kvinna till oralsex i taxin.
Bröderna Aziz el Ouali Alami och Mohamed Said Alami, svenska medborgare med rötter i Marocko specialiserade sig på att råna pensionärer bl. a elva kvinnor i åldern 70 – 90 år. De dömdes till några års fängelse. Båda var tidigare dömda till skyddstillsyn och fängelse för våldsbrott bl. a för grov misshandel, grov stöld, rån, narkotikabrott, olaga, hot, häleri, vapenbrott, grov rattfylla, falsk tillvitelse. Och övergrepp i rättssak.
Romerna Wladislaw Kaminskis (47) och Andrzej Mitkevichs (45) dömdes till tre års fängelse för grovt bedrägeri mot 137 äldre människor 135 kvinnor. Deras offer var mellan 81 och 100 år.
I december 2012 lurade sig en utländsk man in hos en äldre kvinna i Ösmo. Mannen slog henne blodig, satte sig på henne och utdelade två djupa knivhugg någon millimeter från halspulsådern. Enligt ”Efterlyst” den 14 december talade rånaren ”dålig svenska.”
Ännu en av dessa ”ofarliga människor som sökt skydd och trygghet hos oss” är den 58-årige tunisiern Nejib Ksous, som dömts till sju års fängelse för en lång rad brott mot 13 gamla kvinnor – flera nyblivna änkor – för sexuella närmanden, grov våldtäkt och människorov.
En 84-årig kvinna våldtogs för några år sedan upprepade gånger av hemvårdaren Lamin Ali från Somalia. Utöver domen för grov våldtäkt dömdes han även för rån och övergrepp i rättssak.
I mars 2012 överfölls en 84-årig man i Malmö av två ”unga män”. 84-åringen överöstes av slag och sparkar och fick bl. a tänderna utsparkade samt rånades på halskedja, klocka och en plastkasse med kateterdelar, rakapparat, plånbok mm.
 
 
ISM
 
*