lördag 27 april 2013

De är rättslösa flyktingar i sitt eget land


Dagens Nyheters redaktion

Kalle BergbomÄmne: ”De är rättslösa flyktingar i sitt eget land.”

 

Med anledning av Din artikel i DN den 24 april om de 125 000 människor som hålls isolerade i flyktingsläger i västra Burma har jag några frågor.

Du beskriver ingående de fruktansvärda förhållandena i lägren ”som vaktas av militär och den fruktade gränspolisen Nasaka” och att ”människorna inte får röra sig fritt utan tillstånd.” Du rapporterar om ”risken för omfattande utbrott av kolera och andra vattenburna epidemier” och citerar Martine Flokstra, Läkare utan gränser som säger att lägren ”kommer att översvämmas, sjukdomar spridas och hälsotillståndet ytterligare försämras bland en befolkning som redan lider oerhört.”

 

Vidare beskriver Du en familj vars ”hem har bränts ner, deras familjer och vänner har mördats och drivits iväg, de lever som djur, de svälter…. Många i lägren bär på psykiska trauman av våldet. Undernäring och åkommor som diarréer, feber- och lungsjukdomar och hudinfektioner är mycket vanliga

 

Trots oerhört svåra förhållanden, som Du beskriver som ”en pågående humanitär katastrof ” och ”psykiska trauman av våldet” nämner Du inte någonstans i Din artikel några apatiska barn. Hur kommer det sig? Finns det inga?  Hur kommer sig det i så fall?  Om någonstans är det väl i dessa flyktingläger de apatiska barnen borde finnas. Eller hur?

 
 
Jag har tidigare frågat bl. a dr Henry Ascher och den självutnämnde experten på apatiska barn Gellert Tamas hur det kommer sig att det inte i rapporter från världens flyktingläger sägs ett enda ord om några apatiska barn/ungdomar. Bl. a har FN:s tidigare generalsekreterare Kofi Annan publicerat ett flertal rapporter från sina många besök i världens värsta flyktingsläger - i bl. a Sudan - utan att ha påträffat ett enda apatiskt barn. Även Jan Eliasson har besökt ett flertal flyktingläger utan att en enda gång ha nämnt förekomsten av några apatiska barn.
 
Varken dr Ascher eller hr Tamas har kunnat/velat svara på min fråga.
I dessa flyktingläger med sina vidriga förhållanden borde det väl rimligen finnas grogrund för apatiska tillstånd. Varför gör det inte det? Tvärtom! I ett TV4-reportage den 4 september 2012 från ett läger i Libanon för syriska flyktingar sprang barnen omkring, hoppade, lekte och gick i skolan. Ingen verkade det minsta apatisk.
Sommaren 2012 rapporterade en kvinnlig reporter på Sveriges Radio om ett flyktingläger i Sudan och konstaterade att ”flyktinglägren breder ut sig överallt i världen” och att det enligt hjälporganisationerna ”rör sig om en humanitär kris.” Inte heller hjälporganisationerna har någonsin rapporterat om några apatiska barn i den ”humanitära krisens ”spår.
 
 
Reportern beskrev misären i det läger hon besökt. ”I lägret finns redan 60 000 flyktingar och det kommer 1 000 nya varje dag. De delar på 40 latriner, koleraepidemier är vanliga, det råder akut brist på mat oh vatten, barnen sover under träden med tomma kokkärl som huvudkudde, dödligheten bland barn under fem år är 50 procent. 20 barn dog under en vecka p.g.a. undernäring, det finns endast två läkare för de 50 svårast sjuka patienterna” etc.
Den 10 juli 2012 rapporterade Din kollega Josefine Hökerberg från ett av Turkiets största flyktingläger Kilis med 11 500 syriska flyktingar varav 6 000 barn. Hon konstaterade i sin artikel att ”barnen syns överallt – de kivas, leker och skrattar.”  Tydligen fanns det inte heller i Kilis några apatiska flyktingbarn. Varför?
 
 
 
 
 
Nyligen skrev en annan av Dina kollegor - Erik Ohlsson - om ett flyktingläger i Gaza: ”… det vilar något ödsligt och provisoriskt över området. Ingen grönska, inga lekplatser. Öppna avlopp och sophögar.  Familjen Hijazi bor i lägret efter en bombattack mot deras hem för 13 år sedan, då pappa Fouad dödades, mamma Amina fick svåra skall- och skelettskador, drabbades av epilepsi och traumatiserades, Mustafa (20) fick hjärnskakning och skärsår i huvudet, har återhämtat sig, Nour (18) kastades 20 meter, skadades i ryggen, har fortfarande besvär, Ashraf (15) skadades i ett öga, är återställd, Osama (13)  och Zundus (9) skadades lindrigt, Musab (2) fick skrapsår, traumatiserades, Muhammad (4) och Suhaib (2) dödades. Trots att två av familjemedlemmarna ”traumatiserades” tycks ingen ha blivit apatisk.
 
Hur kommer det sig att barn och ungdomar i svenska asylboenden i så stor omfattning drabbas av apatiska tillstånd bl. a på grund av påstådda ”traumatiska upplevelser i hemlandet”? – I de svenska asylboendena saknas det varken mat, hälso- och sjukvård eller rent vatten och fungerande avlopp/toaletter. Där svälter inte flyktingarna – de drabbas inte av undernäring, dödliga sjukdomar och epidemier och de kan röra sig fritt utan tillstånd och utan rädsla för beväpnade vakter. Barnen behöver heller inte sova under ett träd med kokkärl som huvudkudde.
Ändå blir barnen inte apatiska i dessa vidriga flyktingläger. Utan först när familjerna tagit sig till Sverige Varför?


 
 
Kan svaret möjligen vara att det i dessa läger inte lönar sig för föräldrarna att utsätta sina barn för tvångssimulering? De har ju inget att vinna på att simulera ett sjukdomstillstånd hos barnen. De får ju ingen belöning i form av permanenta uppehållstillstånd och livstids försörjning på de svenska skattebetalarnas bekostnad.
 
Jag ser fram mot ett uppföljningsreportage där Du förklarar för läsarna varför Du och Dina journalistkolleger aldrig tycks träffa på några apatiska barn i världens flyktingläger, medan Sverige drabbats av något som närmast kan beskrivas som en epidemi i apati och uppgivenhetstillstånd.
 
 


ISM

 

*


 


2 kommentarer:

 1. ISM. Varför skriver du utmärkta inlägg i denna blogg. Denna blogg har numera försetts med varningstext så ingen vettig människa läser här längre. (Se på besökskurvan. Den planar ut mot noll besökare).

  Varningstexten lyder: Varning! Breiviksympatisör! Fara!

  Jag kommenterade i denna blogg innan Breivik satte sin prägel i medvetandet på bloggägaren. Bloggen hade tidigt ett tonläge i PK:debatten som en frisk saltmättad havsbris i tryckande sommarvärme. Många tongivande kommentatorer skrev här. Nu är alla borta.

  ISM. Skriv på bloggar typ FriaTider, Avpixlat, Exponerat med flera. Deras läsare behöver dina inlägg.

  (Till dig DB. Åk till havsbandet. Sätt dig på en klippa och fundera. Låt havsvinden blåsa bort alla Breiviksympatier. Ta dig ett järn och bli som oss andra som skyr massmördarens vidriga dåd som pesten. Han är en rubbad galning som tyvärr kan ha en påverkan på svaga intellekt. Inte har väl du ett svagt intellekt DB?).

  Skaffa en ny blogg under annat namn och fortsätt där du började. Innan Breivik.

  Owe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller att kunna se saker ur flera perspektiv, för du vill väl inte att svenska folket ska massakreras och utrotas av muhammedaner? Samma sak hände med judarna under andra världskriget. Och den jude som ville ta till vapen fick höra samma visa av sina ledare som jag får höra av dig.

   Det är märkligt att det ska vara så svårt att inse att man måste ha en plan B om inte plan A fungerar.

   Om vi ska kunna överleva och dessutom få vårt land tillbaka så måste islam förbjudas.

   Det ser ut som om det skulle vara mycket svårt att förbjuda islam med demokratiska medel, och ju fler muhammedaner som kommer hit desto svårare blir det.

   Plan B innebär en väpnad revolution och avrättning av förrädarna som förstör vårt land, och den planen måste sjösättas innan det blir för sent. Vi kan alltså parallellt ha två planer igång samtidigt men än så länge prioritera plan A medan B ligger latent.

   Det är dessutom möjligt att man aldrig får folk att vakna, varken för att rösta på SD i tillräckligt stor utsträckning eller för att göra revolution.

   Vad gör vi då? Ska vi bara sitta och vänta på att muhammedanerna ska massakrera oss till döds, eller ska vi ta till plan C?

   Plan C får bli en statskupp över folkens huvuden och undantagslagar i två generationer eller så.

   Alternativet är ju att lägga sig och dö, och det är faktiskt vad du pläderar för i din defaitism, även om du inte är medveten om det, och det visar i så fall nivån på ditt eget intellekt.

   En annan sak som visar nivån på ditt intellekt är att du går efter om det finns varning för min blogg. Vad löjligt!

   Den tredje faktorn som visar nivån på ditt intellekt är att du kallar kommendör Breivik för massmördare.

   Det är ju synnerligen barnsligt!

   Om vi har krig så krigar vi och då får fienden bita i gräset, för de får bara skörda vad de själva har sått.

   Klientelet på Utöya var terrorister som med hjälp av Ship to Gaza skulle underminera Israels säkerhet. De har med sitt parti bedrivit högförräderi mot sitt eget folk och du kallar den som försvarar sitt folk för massmördare. Han är en hjälte istället.

   http://www.youtube.com/watch?v=zrNMW4YHKhs&feature=player_embedded

   Om du istället för att svamla ditt skit och gå efter vad okunniga pellejönsar säger, försökte ta reda på saker istället för att lyssna till lögner från SDs ledning så hade du kunnat följa vad som skrivs på Demokratbloggen så att du kunnat få även min version, och dessutom få reda på vad kommendör Breivik har för uppfattning.

   Om jag sökte efter att få med så många som möjligt på min blogg så hade jag naturligtvis skrivit om mode och smink istället, för det ger många läsare.

   Men eftersom jag inte kastar pärlor för svin så bryr jag mig inte om vad okunniga nollor säger, för då blir det ju okunnigheten som blir bestämmande.

   Och du är ju alldeles extra löjlig! Titta för helvete på alla utmärkta eböcker jag har på min blogg så ser du väl att det här är en kvalitetsblogg, men den riktar sig ju för all del till dem som begriper att tänka för egen maskin.

   Och att du börjar dominera ISM och tala om för henne var hon ska publicera sina alster visar ju bara att du är och förblir en kujon som står på knä och tårögt ber varje förtryckare om ursäkt medan du bannar andra. För servilitet och rigiditet går hand i hand.

   För folk som vill utvecklas gäller bara en enda sak; Ödmjukhet!

   Ödmjukhet är en styrka och leder till kunskap och rörligt intellekt, och den ödmjuke knäcker man aldrig. För den ödmjuke söker alltid efter förklaringar från alla håll och blir aldrig obstinat mot andra för att de inte följer någon utvald PK-guru.

   Nu vet du att du dessutom är PK. Du följer Fröken Åkesson i allt han säger och alla hans revideringsförsök av SD utan att ifrågasätta, och därmed är du politiskt korrekt gentemot SD.

   Kom inte mer med några jävla dominanta kommentarer och försök få in mig i en fålla för rigida nollor. Jag är precis vad som står på blogghuvudet - en partilös fritänkare.

   Det är ödmjukt!

   Radera