tisdag 28 februari 2017

Sverige åt alla.!?
Viktor Banke

“På kort tid har ett flertal ensamkommande barn tagit livet av sig. De som tagit livet av sig har alla varit ensamkommande afghaner.

Gemensamt för samtliga är att de blev tonåringar och på olika sätt tog sig hela vägen hit. Och när de somnat här den första kvällen, i något boende någonstans, kunde de för första gången vakna till ett land som gav dem rätt till vård, skola, trygghet och utbildning.

Nu har man att välja. Fortsätter utvisningarna har man sannolikt fler självmord att vänta. Fler unga människor kommer att gömma sig, varpå fler poliser får leta efter dem. Ger man i stället barnen permanent uppehållstillstånd ger man dem också en möjlighet att få leva i trygghet, att få en utbildning”.
.............

Gode Viktor Banke,

Menar du att genom att man tagit sig till och in i Sverige så har man automatiskt rätt att stanna och “rätt till vård, skola, trygghet och utbildning”..?

Ska det i så fall också gälla för de sannolikt hundratals miljoner människor i tredje världen som i sinom tid lär planera en migration upp till välfärden i Europa/Sverige. Varför inte, i annat fall..?

//Kenneth Sandberg

***
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar