tisdag 14 mars 2017

Nu börjar grekerna bli riktigt förbannade! (När blir det svenskarnas tur?)Den ekonomiska och sociala upplösningen i Grekland brukade vara stora nyheter.

Men nu har den i hög grad överskuggats av migrantkrisen, och amerikansk media rapporterar knappt om Grekland längre. Om du inte har hängt med på ett tag, tillåt mig att uppdatera dig på den finansiella situationen i det landet genom två svar på de frågor du troligen har. Ja, den grekiska regeringen är fortfarande värdelös. Och ja, folket i Grekland är fortfarande skitförbannade.

Tro det eller ej, upplopp är fortfarande vanligt förekommande i det landet. Det var faktiskt en incident förra veckan i Aten efter att staten försökt höja skatterna och socialbidragen. Som svar kom över tusen bönder från kreta, som brukade vara immuna för dessa skatter, och tog en färja till Aten och skapade upplopp utanför lantbruksministeriets byggnad.

Det här var egentligen inget vanligt upplopp, inte ens efter grekisk standard. Bönderna slogs mot kravallpolisen med herdestavar. Zerohedge


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar