onsdag 5 april 2017

Europeiska unionen säger till Ungern och Polen att acceptera massinvandring eller lämna EUFrankrike och Tyskland, tillsammans med cirka 21 andra länder har bestämt sig att kräva av Ungern och Polen att antingen acceptera migranter under kvotsystemet eller lämna den europeiska unionen (EU).

De två nationerna har ignorerat Bryssels envishet om att de ska ta emot de migranter som för närvarande finns i stort antal i Italien och Grekland. Opinionen i Ungern och Polen är starkt emot att tvingas acceptera tusentals migranter från icke-europeiska kulturer.

Polens konservativa rättviseparti (Prawo i Sprawiedliwość – PiS) fick en jordskredsseger 2015, delvis på grund av väljarnas ilska över den tidigare regeringens medgivande att ta emot migranter under ett kvotsystem.

I Ungern har premiärminister Viktor Orbán varit en tydlig opponent mot sådana planer och hävdar att tvånget över medlemsländerna att ta en obligatorisk kvot av migranter är olagligt och kommer att “sprida terrorism över Europa”.

Senare i år kommer dessa två länder att få ett ultimatum och måste besluta huruvida de vill upprätthålla en anti-massmigration om deras medlemskap i EU hotas, sa en diplomatisk källa från en av blockets sex grundande medlemsstater till The Times.

Källan sa: “De måste göra sitt val: är de med i det europeiska systemet eller inte? Du kan inte öva utpressning mot EU, sammanhållning har ett pris.”

Europadomstolen (ECJ) förväntas behandla lagligheten av migrantkvoter under kommande veckor, med en dom som förväntas vara positiv till immigrationsplanen — troligen i slutet av året.

Vi är säkra på domstolens godkännande,” sa källan. “Då måste de följa beslutet. Om de inte gör det så får de stå för konsekvenserna, både finansiellt och politiskt. Inga fler undantag. Det blir inte längre någon ‘ena foten inne och andra foten ute’. Vi kommer att vara väldigt bestämda på det.”

Ungern utmanade domstolen och insisterade att det är kulturellt och konstitutionellt oresonligt att tvinga på asylsökare på ovilliga medlemsstater.

I december, angående importen av ett stort antal människor från tredje världen, uttalade Orbán att Ungern och andra länder i Centraleuropa “haft tillfälle att lära från Västeuropas misstag”.

Ungern är en stabil ö i den turbulenta västvärlden eftersom folkets opinion har konsulterats här, och vi försvarar landet mot illegal immigration.”

År 2015, när Europakommissionens vice-president Frans Timmermans krävde av Östra och Centrala EU-nationer att undergå liknande demografiska övergångar som i Västeuropa valdes Ungern ut som exempel.

Vilket samhälle som helst i världen kommer att vara mångskiftande i framtiden — så ser framtiden i världen ut,” sa Timmermans. “Så [Centraleuropeiska länder] får lov att vänja sig vid det. De behöver politiska ledare som har kuraget att förklara det till sin befolkning istället för att spela på fruktan som jag har sett herr Orbán göra de senaste månaderna.”

Breitbart London rapporterade att den Europeiska Unionen ska öppna asylprocess center i Västafrika och i länder på den södra stranden av Medelhavet därför att kontinenten “behöver sex miljoner migranter”, sa den europeiske kommissionären för migration, Dimitris Avramopoulos, förra månaden. Breitbart

***

Tänk att det alltid är sex miljoner, antingen det handlar om myten döda judar eller om migranter!


1 kommentar:


  1. Många från det forna östblocket, som Polen och Ungern, motsätter sig befallningar från Bussels om hur de ska styra sitt land. De minns hur det var under sovjettiden.
    Det är sannolikt att vi ganska snabbt kommer att se hur EU imploderar.

    SvaraRadera