söndag 23 april 2017

Malmö brinner. Myndighet försöker censurera bilder"Sverige skall brinna"! Förortsgängens budskap är tydligt. Varje dag nås vi av nyheter om nya bränder. Fotografen Freddy Mardell fångade en av alla dessa bränder på bild. Då ringde MSB & ville censurera bilden.

När pressfotografen Freddy Mardell visar bilder på hur hela Malmö är insvept i brandrök för en brandman, får han plötsligt ett samtal från Myndigheten för samhällsskydd & beredskap, MSB. Myndighetspersonen börjar bl. a fråga vilka syften han har med att fotografera bränder i Malmö. Freddy Mardell svarar att han vill informera allmänheten och att han själv hört hur Rosengårdsgäng berättar att de tänker bränna ner Sverige. Då hävdar MSB att invandrarnas hot om att "bränna ner Sverige" inte är en hotbild, utan bara ett sätt från Freddy Mardell att "skrämma upp folk"

Samtalets syfte är helt uppenbart att skrämma Freddy Mardell, i syfte att få honom att inte publicera bilder på bränder. Trots en lång karriär på Kvällsposten/Expressen, kommer knappast Thomas Mattson stå upp för pressfriheten och pressfotografers rätt att slippa bli trakasserade av myndigheter denna gången.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar