lördag 8 april 2017

Nä, vaddå? Jag är inte rädd!Henrik Schyffert uppmanade svenskar att inte vara rädda – nu är han själv "livrädd"Den hånfulle tönten som hela tiden försvarat de röda khmerernas folkmordspolitik påstår sig nu vara livrädd.

Man kan undra vad han är livrädd för. Är det galna invandrare eller hatiska svenskar som han hånat i alla år?

Komikern och vänsterdebattören Henrik Schyffert är aktuell med sin Sverigeturné "Var Inte Rädda", där han uppmanar svenskar att inte gå på populistiska försök att skrämma upp folk. Men efter terrordådet i Stockholm är han själv rädd, "livrädd".

– Om man kan skrämma upp folk så kan man få dem att rösta på saker och ting. Tittar man på USA-valet så var det bara baserat på rädsla, förklarade Henrik Schyffert i TV4 Nyhetsmorgon i slutet av förra året.

– Alla vinner på att vi är rädda, förutom vi, fortsatte Schyffert och påpekade att det alltid löser sig. Fria Tider

Vackert! Han blev rädd fortare än mig.

Att vara rädd leder ingen vart, men att blunda för verkligheten leder heller ingen vart. Man ska inse verkligheten istället för att göra som Schyffert, sitta inlåst i en garderob. Där inne har han gjort det ombonat för sig, och han fantiserar fram ett Bullerby-scenario där allt är en idyll, för enligt hans förvridna verklighetssyn så är verkligheten så hemsk att han inte vågar se den.

Han är med andra ord inte sig själv när han står på scenen. Han låter sitt alter ego ta över och spela rollen åt honom medan han själv sitter i sin garderob och äter wienerbröd och njuter av sin fantasi-idyll som han inbillar sig Sverige vara.

Plötsligt öppnades det en springa i garderobsdörren, eller om det var bullret av lastbilen som hördes. Det händer något där utanför, och nu är Schyffert rädd!

Så blir det när man har överbeskyddats i sin tillvaro i barndomen, eller om han ändå fått en sådan ångest av verkligheten så att han självmant stängt in sig.

Det är alltså en teori.

En annan teori är att han försöker göra pengar på att ett terrordåd har hänt och nu vill kamma in godhetspoäng, för nu ser det ut som om rädslan skulle kunna bli den nya PK-korridoren, och här i den skönt trånga korridoren kan han vända rädslan mot hemska nationalister istället och anklaga oss för att ha skrämt stackars lille Henrik. Så ”svärmorsterroristen” reagerade säkert likadant och i ren rädsla försökte fly från läskiga nationalister med lastbil, med trafikolycka som följd!

Tro aldrig Henrik Schyffert, vad han än säger!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar