söndag 9 april 2017

Om de bara kunde hålla tyst iställetVanmaktens symboler efter terrordådet är de vanliga som vi brukar ta till när människor mördas, oavsett orsak. Nu växer högarna med blommor på Drottninggatan i Stockholm. Gravljusen är på plats. Bara de traditionella nallarna fattas. Och fackeltågen. När kommer det första fackeltåget ”mot rasism och främlingsfientlighet”?

Jodå, det har redan ägt rum. På lördagskvällen samlades människor till en ljusmanifestation mot rasism i Umeå, på initiativ från Röda Korset.Samtidigt pågår ett intensivt propagandaflöde i media. Det råder inga tvivel om agendan. Nu ska svenska folket sövas och lugnas! Vi ska först beta av det officiella snyftet. Det är så förutsägbart att jag kunde ha skrivit manus och repliker för flera år sedan. Men allra först hasplar alla ur sig det obligatoriska ”Våra tankar går till…”

Om de bara kunde hålla tyst istället. Jag tror nämligen inte alls att etablissemangets tankar i första hand går till de dödade och skadade och deras anhöriga. Jag tror att de mest tänker på hur terrordådet kommer att påverka deras politik och personliga karriärer.

Kronprinsessan i tårar och snälla invandrare

Sedan följer, lika förutsägbart:

Kronprinsessan Victoria i tårar vid attentatsplatsen.

Statsminister Stefan Löfven torkar en tår.  (Ja, han har anledning att gråta).

Och så dessa fantastiska berättelser om alla snälla invandrare som hjälpte till med bilskjutsar och pizzor.

”Jag kan inte ens beskriva känslorna, det har varit så mycket kärlek” säger Zubair Ahmadi. 

Statsministern beskrivs som medsörjande, inte som medansvarig

Stefan Löfven höll ett känslosamt tal och hade tårar i ögonen när han lade ner en bukett rosor vid attentatsplatsen.

”Terroristerna kan aldrig besegra Sverige. Vårt budskap är klart. Vi tänker aldrig kuva oss. Vi tänker inte vika oss. Ni kan aldrig någonsin vinna” säger statsministern.

Notera att statsministern beskrivs som en medsörjande. En oskyldigt drabbad. Inte som medansvarig för terrorattacken.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar