fredag 28 april 2017

Syriens president Assad säger att Trump är en marionett för den djupa staten i USATrump "förändrade sin retorik fullständigt och underordnade sig till den amerikanska djupa statens termer, eller den djupa amerikanska regimen," sa Assad

"Ja, från västligt perspektiv sitter du nu med djävulen. Det är så här man marknadsför det i Väst," berättade Syriens president Bashar al-Assad till teleSUR's Rolando Segura i en exklusiv intervju från Damaskus, som behandlade ett antal frågor inklusive påståenden om kemiska attacker såväl som skiftande geopolitiska allianser som påverkar kriget som har härjat hans land.

På tal om ämnet Donald Trump sa den syriske ledaren att USAs president "har ingen politik," utan tillämpar istället beslut tagna av "underrättelsetjänsterna, Pentagon, de stora vapenindustrierna, oljebolagen, och finansiella institutioner."

"Som vi har sett de senaste veckorna har han ändrat sin retorik fullständigt och underordnat sig termerna från den amerikanska djupa staten, eller den djupa amerikanska regimen," sa Assad.

Trots att han hade en plattform som lovade avsteg från den interventionistiska utrikespolitiken från företrädaren Barack Obama, sköt Trump 59 tomahawk missiler mot flygbasen al-Shariat i Homs den 6 april som svar på påståenden att den syriska regeringen skulle ha använt kemiska vapen — påståenden som den syriske ledaren förnekar.

"Det är därför det är orealistiskt och helt bortkastad tid att göra en utvärdering av den amerikanske presidentens utrikespolitik, för han kan säga en sak; men slutligen gör han vad dessa institutioner dikterar för honom. Det är inget nytt. Det här har pågått i amerikansk politik under decennier."

Hela artikeln på Telesur


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar