måndag 10 april 2017

Trump har tydligt visat sig vara en marionett för den amerikanska ”djupa” statenDet Trump sa i valrörelsen tar han tillbaka nu. Det går med andra ord inte att lita på honom. Om han kan ta tillbaka en så viktig fråga för världens starkaste supermakt som utrikespolitiken, som berör oss alla, så kan han också ta tillbaka allt annat han har sagt i valrörelsen.

För oss svenskar är ju den amerikanska utrikespolitiken viktigast. Om USA sedan blir protektionistiskt i olika handelsavtal är ju också bra eftersom det även kan inspirera Sverige att föra en mer försiktig handelspolitik, och därmed faller alla argument om varför vi skulle behöva EU.

Men nu visar det sig att amerikanska folket har lika lite att säga till om i sitt land som svenska folket har:

Kriget väcker frågan: Är USA en demokrati?

Bilden av "världens största demokrati" kan inte förbli densamma efter detta. Vi måste inse att vi har att göra med en krigsmakt som inte är underkastad vare sig sin president eller någon effektiv demokratisk kontroll. Och Europa betalar, i pengar och splittring, för nya flyktingvågor. Det skriver Stefan Lindgren i en kommentar till nattens flygräd utanför Homs.

USA:s angrepp med 59 Tomahawkmissiler mot den syriska flygbasen Shayrat visar fem saker:

1. Tajmingen är ytterligare en mycket stark indikation på att gasattacken i Khan Sheikhoun tidigare i veckan var en false flag-operation utförd i maskopi med Pentagon.

2. Attacken mot ett flygfält, som Syrien använder främst för att bekämpa Islamiska staten och al-Qaida-klonen Jabhat Fateh al-Sham, som närmast kan misstänkas ha utfört gasningen, visar att USA i själva verket inte har något intresse av att bekämpa terrorismen i Mellanöstern.

3. Det inträffade visar också styrkan i USA:s krigsparti. Inte ens en folkvald president kan rubba den makt som utövas av Pentagon, det militärindustriella komplexet och världens största armé av tankesmedjor och bolagsmedia.

4. USA:s aggression mot Syrien skulle förstås inte ha varit möjligt utan hjälp av media som av tusentals upprepade lögner skapat en stämning att Bashar al-Assad äter barn.

5. Rosenbad har i fler år spelat terroristerna i händerna i Syrien. Om Sverige hade reagerat när USA i FN på onsdagen släppte en försöksballong om att kringgå säkerhetsrådet hade vi räddat hedern. Fria Tider

Det verkar som om vi skulle behöva genomlida samma helvete som sovjetunionens medborgare fått stå ut med under 72 långa outhärdliga år. Det har hänt en rockad på schackbrädet!

Sovjetunionen finns inte längre i Öststaterna och Ryssland, men sovjetunionen är inte borta för det. Hela rasket har istället flyttat till Väst, och det är här i Väst som folk blir utsatta för massiv hjärntvätt så att de inte ser alla de massakrer som dagligen försiggår i vårt land, med stadsdelar som brinner, flickor som våldtas, gamlingar som svälter ihjäl. Inte ens de mest medvetna nationalistiska svenskar förstår hela sammanhanget många gånger. Men det gör Öststaternas medborgare!

Folk i östra Europa känner igen Sovjetunionens förtryck här i Väst och varnar oss. Och tack vare deras varningar kan starkt engagerade nationalister få upp ögonen för svindleriet som äger rum mitt framför våra ögon. Vi har också internet där vi kan skapa en massmedia som talar sanning, så vi kanske inte behöver lida precis samma helvete och inte lika länge som Sovjetmedborgarna tvingades göra.

Det är i alla fall min förhoppning!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar