fredag 14 april 2017

USA vill INTE ha bevisSvenska läkare hotas för sin ärlighet om Vita HjälmarnaTrots Rysslands vädjan om en grundlig oberoende utredning av den kemiska olyckan I provinsen Idlib, attackerade USA Syrien med 59 missiler den 6 april. President Donald Trump sade att attacken var ett svar på Syriens påstådda gasattack på sin egen befolkning.

Det var den 4 april som Syrian National Coalition of Revolutionary and Opposition Forces rapporterade om den kemiska attacken i Idlib. Enligt World Health Organization (WHO), dog 84 människor, varav 27 barn i attacken.

Syrien har inga kemiska vapen kvar

Damaskus anslöt sig 2013 till Konventionen om Förbud mot Kemiska Vapen efter en stor saringasattack i östra Ghouta, i Syrien år 2013. Syrien förstörde hela sitt lager under övervakning av Organisationen för Förbudet av Kemiska Vapen(OPCW). I januari 2016, kungjorde OPCW att alla kemiska vapen i Syrien hade förstörts.

Den syriska utrikesminister, Walid Muallem, förnekar all inblandning i dådet och säger att Syrien aldrig har använt kemiska vapen mot varken civila eller terrorister i landet och heller aldrig kommer att göra det.

Professor Marcello Ferrada de Noli, en av ledarna för den Svenska hjälporganisationen “Swedish Doctors for Human Rights” (SWEDHR), säger under onsdagen att han och kollegorna mottagit hot efter det att man avslöjat en falsk video av Vita Hjälmarna, en självbeskriven hjälporganisation som arbetar i Syrien och finansieras av olika NGOs.

Hela artikeln på Fria Sidor


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar