söndag 21 maj 2017

Damaskus till Trump: Se dig själv i spegeln innan du kallar Assad för odjurSyriens utrikesministerium har gett tillbaka mot Donald Trump – som nyligen betecknade president Bashar Assad för “odjur” och “en ondskefull person” – och sa till den amerikanske ledaren att inte mäta andra utifrån sin egen bild.Om du själv är ett odjur ska du inte tro samma sak om andra,” sa  den syriske ställföreträdande utrikesministern Ayman Soussan till Sputnik i en intervju.

Han betonade att Assad “är president av en suverän stat som har valts av hans folk, och det är det syriska folket och inte Trump... som ska göra bedömningen av [President Assad].”

I tisdags sa Trump till Maria Bartiromo för Fox Business att “om Ryssland inte går in och backar upp detta odjur [Assad], så skulle vi inte ha några problem just nu.”

Innan USAs statssekreterare Rex Tillersons besök i Moskva tidigare i veckan hävdade Trump att “[Rysslands president] Putin backar upp en person som är riktigt ondskefull […] Jag tycker det är mycket dåligt av Ryssland, jag tycker det är mycket dåligt för mänskligheten, det är mycket dåligt för den här världen.”

Sedan kriget i Syrien började har de flesta västmakter upprepade gånger insisterat på Assads avgång och påstått att han har förlorat sin legitimitet genom att tackla oroligheter i Syrien med brutala medel.

USA och deras europeiska allierade har påtvingat sanktioner på Syrien och pressat vänner till Damaskus, inklusive Ryssland, att tvinga Assad att avgå. Läs mer på RT

Och så tycker Trump att han själv är utsatt för en häxjakt. Det är rätt åt honom!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar