måndag 22 maj 2017

Du är rasfixeradSVT:s motstånd mot mångfald är pinsamt

Till Per Wirtén, Expressen.

I din debattartikel från ovanstående länk skriver du följande: "Representation är viktigt, i synnerhet i public service". Varför är det så viktigt och vilka grupper är det du menar? När det gäller personer med utländsk bakgrund så är de ingen homogen grupp. I Sverige bor det personer från drygt 170 länder, plus att det finns olika etniska grupper från dessa länder. Menar du att SVT ska ha programledare från samtliga dessa länder och etniska grupper för att uppnå mångfald och representation hos SVT?


Du är rasfixerad. För dig är utseende och namn viktigt hos dom som får arbete som programledare hos SVT. Rasism är ett mycket missbrukat ord som jag ogillar att använda, men ditt budskap är rasistiskt: ut med vita programledare med svenskklingande namn och in med fler icke-vita programledare med icke-svenskklingande namn till "Gomorron Sverige" och SVT:s övriga program.

Min kritik mot din artikel i detta brev är också ett svar på en debattartikel av tretton undertecknare i Expressen på följande länk:SVT befinner sig i mångfaldens istid


Paul Nilsson Inga kommentarer:

Skicka en kommentar