måndag 22 maj 2017

Lita aldrig på multimiljonärer, de knäcks så fort det blåser... och är dessutom stolta över det!En svensk Trump var det ja. Skillnaden är bara att Trump stod ut en hel valrörelse innan han knäcktes medan Qviberg höll ut någon månad eller så... och det är han stolt över(!)

(?)

Jag fattar inte riktigt vad det är att vara stolt över. Själv har jag uppfostrats med att vara stolt över framgångar, inte förluster, men så är jag inte född med en silversked i mun heller.

Jag antar i alla fall att Qviberg är det, för det måste väl annars vara människor med framgång som blir rika och inte tvärtom?

Mats Qviberg gör en förlustaffär på 71,6 miljoner när han säljer sina aktier i Metro för en krona till Custos VD Christen Ager-Hanssen. Försäljningen är en följd av det drev som uppstod när Qviberg och Ager-Hanssen lät sig intervjuas i Nyheter Idag.

– Jag är jättenöjd med affären även om det var blev väldigt kort och dyrt, säger Mats Qviberg till Svenska Dagbladets Malin Ekman, en journalist han tidigare varit i konflikt med. Nyheter Idag

Tja, det är ändå ingen större skada skedd. Synd bara att han inte kunde göra en stor grej av det (men han kanske inte läser Demokratbloggen) för jag hade ju en uppfattning om att han skulle kunna binda till sig nationellt sinnade som hade kunnat bli stödprenumeranter och dela ut tidningen gratis till hushållen.

Det hade naturligtvis inte kommit in några reklamannonser i tidningen eftersom de flesta miljonärerna tycks resonera som Qviberg och lägga av så fort det fläktar lite. Men att bygga sina intäkter på ett folk som kommer att gå under är ju inte särskilt långsiktigt, då hade det varit bättre att bygga på dem som överlever, och det är precis vad de nationella kommer att göra.

Miljonärer är ju opportunister, och nu när det vänder och vi går in i en ny paradigm så är det konstigt att miljonärerna inte passar på. Men de har satsat på fel häst redan från början så då kanske det är svårt att hoppa av en kuse i farten för att hoppa på en annan. Till det krävs det intellektuell vighet!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar