fredag 5 maj 2017

Slavdom år 2017By Peter Koenig

När 1700- och 1800-talets afrikanska slavar inte “uppförde sig” så blev de grymt misshandlade, ibland ända in i döden som avskräckande medel för andra. De fick inte mat så de kunde föda sina familjer. Deras kvinnor blev våldtagna. De kunde bli sålda till även grymmare herrar. Deras liv var endast värda vad deras arbete kunde producera. De behandlades som objekt, utblottade på mänsklig värme.Idag har vi alla blivit slavar; vi är slavar till en maffia av bankirer och storfinans; slavar till västlig lögnpropaganda; till lobbyorganisationer och deras jättestora helt igenom dominanta bolag – till krigsindustrin, och vi tror gladeligen på alla myter om den alltmer ökande terrorismen som måste bekämpas med eviga krig; vi är slavar till den miljöförstörande kolväteindustrin; till läkemedelsbolagen; till den Monsanto-iserade agroindustrin; till känslokall konsumism – och framför allt – och som summan av kardemumman:

Till girighet, ändlös girighet som driver ändlös tillväxt och driver fram ändlös konkurrens som leder till bakslag, förstör solidariteten, istället för folkgemenskap för en harmonisk och human samlevnad.

Som folk i västvärlden är vi förslavade till en förödande neoliberal fascism – till en rovdjursekonomi. Kollektiv lögnpropaganda serveras droppvis till din hjärna. Vi har inte ens upptäckt det. Vi är förslavade under så kallade “ledare”, som har fått sitt jobb av skumma utländska herrar av svek – den allt starkare kollektivt kontrollerade propagandaapparaten – de sex helt kontrollerande Zion-Anglo media, vilka vi tror på, vilka lögner de än spytt ur sig – därför att det är bekvämare att tro på en lögn än att konfrontera sanningen – det är en självpåtvingad slavdom.Så långt har det gått. För vi är tydligt på en nästan irreversibel nerförsbacke – i en yster ringdans springer vi mot vårt utplånande – in i mörkret – ett mörker av kaos och blodiga krig, ändlösa krig mot en påhittad terrorism; krig som håller vår Västekonomi igång– och vår fåtöljpolitik levande. Krig som dödar och slaktar miljoner på miljoner – men endast i avlägsna länder. Man säger att vi är skyddade. Vår polis och militär vakar över oss. De nya gudarna – pengarna och militären.

För att förekomma att denna ändlösa kaotiska terror i vår Västliga sfär, den vi stolt kallade Europa eller Amerikas Förenta Stater, Kanada, Australien, Japan – och vilket annat land som har anslutit sig till Västvärldens slaktarmaskin – kallar vi på polis och militärt skydd i våra egna länder, vi ger dem makten att förslava oss ytterligare, till den Mörka Staten – de krafter som slugt kommenderar en slavhandel på världsnivå, den så kallade Marknaden – den helt igenom kommenderande Markanden. Vi dyrkar Marknaden Vi vill integreras in i den. Marknaden ger oss livsglädje och mat och drömmar efter mer. Den ger näring åt vår girighet som om det inte fanns något slut. Slavdom till Nirvana eller Drömmarnas Land.

Fastän “stolthet” aldrig var en passande term för att integrera vår själ, eftersom vi Västmakter – i sekler har förslavat, våldtagit, exploaterat och slaktat ursprungspefolkningar, de som under tusentals år, i mannaminne överlevt och fört vidare våra mänskliga gener från den ena mördarcivilisationen till den andra, alltid i förhoppningen att få se ljuset i den nya.

Vi kan bara hoppas att tålamodet hos denna ursprungspefolkning, dessa överlevare, våra räddare – får övertaget, och det innan vi försvinner in i mörkret, in i tomrummet av ett egenförvärvat svart hål, så vi kan vakna, öppna våra ögon och söka ljuset – och äntligen bli mänskliga.

Hela artikeln på
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar