fredag 19 maj 2017

USA-ledd koalition slår mot syriska trupper - ”Absolut oacceptabelt” säger ryska utrikesministerietDen USA-ledda koalitionen slår till mot en regeringskonvoj i Syrien och det är oacceptabelt och kränker landets suveränitet, säger den ryske biträdande utrikesministern Gennady Gatilov.

“Alla militära handlingar som försvårar situationen i Syrien påverkar naturligtvis den politiska processen negativt, speciellt om sådana handlingar begås mot de syriska trupperna… Detta är totalt oacceptabelt; det kränker Syriens suveränitet. Och naturligtvis hjälper det inte upp den politiska processen,” sa Rysslands biträdande utrikesminister Gennady Gatilov.

Damaskus sa att torsdagens anfall träffade en syrisk militärposition vid Al-Tanf vägen i den syriska öknen “vilket ledde till dödsoffer och materiella skador,” Sana reports.Den USA-ledda koalitionens flygangrepp på syriska styrkor kallades för “aggression” och “terrorism” av Syriens ambassadör till FN och regeringens chefsförhandlare vid Genevesamtalen, Bashar al-Jaafari. Han sa också att de amerikanska handlingarna var en ren “massaker”, vilket diskuterades under samtalen med Staffan de Mistura.

“Vi diskuterade massakern som den amerikanske angriparen begick igår i vårt land,” sa Jaafari, och som citerades av Reuters.

“Vi vill fokusera på att bekämpa terrorism som representeras av väpnade grupper och den statliga terrorism som sker mot vårt land. Det inkluderar den amerikanska aggressionen, franska aggressionen och den brittiska aggressionen.”

Den höge ryske senatorn Konstantin Kosachev fördömde också anfallet men ifrågasatte om det var en avsiktlig attack. RTLäs också den här länken om Trump som knähund.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar