fredag 23 juni 2017

Svar från Vaclav Klaus, TjeckienTvå modiga dummerjönsar tar sig ton mot polen, Tjeckien och Ungern och anser att det är de (nollorna) som är EU.

Ingen frivillig uppgörelse om asylpolitiken – så nu tänker EU "köra över" länder som säger nej

Det blir ingen överenskommelse om asylpolitiken inom EU. Deadlinen är idag, men länderna kommer inte överens, rapporterar Ekot. EU tänker dock inte acceptera att vissa länder säger nej till att fylla sina länder med tusentals asylsökare från Afrika och Mellanöstern. Istället kommer man "köra över" de länder som säger nej, förklarar Sveriges migrationsminister Morgan Johansson (S). Fria Tider

Det kan man se i det här blogginlägget.

Vad man kan se i ett annat blogginlägg, från Soldatmamma är en översättning hon har gjort av Vaclav Klaus, Tjeckien, som svarar hur han ser på saken, och det gör han i 7 punkter, och det borde de två nollorna till svenska ministrarna rodna över.

Vad tror ni, kommer de att rodna?

Det tror inte jag heller, de är alldeles för dumma i huvudet för det!

Men här kommer i alla fall svaret från Vaclav Klaus:

"1. Vi – som en principfråga och faktiskt väldigt resolut - protesterar mot EUs beslut att vidta bestraffande kränkningar mot Tjeckiska Republiken, i samband med vårt lands vägran att motta migranter på basis av de EU-dikterade kvoten. Vi protesterar mot avsikten att tukta oss och betvinga oss till lydnad.

2. Tack vare denna åtgärd av the European Commission, kan nu alla - som inte redan visste det - tydligt se den Tjeckiska Republikens genuina ståndpunkt, och vad det är för avsikter som EU-topp-ledarna har med oss.

3. Vad som hände tisdagen den 13e juni 2017, är ett nytt och aldrig tidigare skådat drag. Vi accepterar det inte. Vi vägrar och står emot den tvingande obligatoriska kolonisering av vårt territorium och vår stat. Vi önskar inte en transformation av vårt land till ett icke-anpassningsbart samhälle (som vi ser i UK och Frankrike idag). För att inte tala om terrorism som vi ser hända i stort sett varje dag i samband med en så massiv migration.

5. Vi delar inte argumentet om "samarbetet", att vi måste inte "ta vårt ansvar" vid det beslutsfattande bordet, att vi måste vara en del av det så kallade "hard core"-EU. Vi  har varit en del av EUs beslutsfattande de senaste tretton åren, och vi vet att det inte är vi som fattar besluten. Vår närvaro där saknar betydelse, vår röst ignoreras, besluten görs för och om oss.

6. Vi låter oss inte utpressas av hoten mot våra EU-bidrag. Vi behöver inte dem, och vi vill inte ha dem. Vi  bryter med våra betalningar till EU och pengarna som kommer från Bryssel. Vi vägrar att bli vådligt och våldsamt fösta genom EUs egenmäktiga politik.

7. Detta leder oss till den enda och nödvändiga konklusionen. Tiden har kommit för oss att förbereda vår exit från EU. Det är den enda vägen för att skydda vårt land, som vi har ärvt från våra förfäder, och som vi har en plikt att föra vidare till kommande generationer som ett oberoende land.

Det är så här en politiker med RYGGRAD ska se på sitt land!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar