tisdag 25 juli 2017

Faktorer med relevans?Risken att begå sexualbrott är större i vissa familjer. Nära anhöriga till personer som dömts för sexbrott begår oftare själva liknande brott och en stor del av förklaringen är genetisk, enligt ny forskning från Karolinska Institutet.

Forskning från Karolinska Institutet visar att nära anhöriga till personer som dömts för sexuella övergrepp själva begår liknande brott oftare än kontrollpersoner, och att detta tycks bero på genetiska snarare än familjegemensamma miljöfaktorer. I studien ingår samtliga män som dömts för sexbrott i Sverige under 37 års tid.


Igår presenterades ny forskning från Karolinska Institutet som visar att en person vars släkting begått sexualbrott löper fyra till fem gånger högre risk att själv också begå samma typ av brott.


I studien har de tittat på släktskap mellan alla dömda sexbrottslingar i Sverige mellan år 1973 och 2009, totalt 21 566 personer.


VET VI VILKA SOM BEFINNER SIG I RISKZONEN SÅ KAN VI HJÄLPA TILL I TID


Att de i studien har kunnat kartlägga dessa samband är oerhört viktigt i det preventiva arbetet framöver. Vet vi vilka personer som befinner sig i riskzonen kan vi också sätta in förebyggande insatser där de behövs, för att hindra övergrepp innan de begås.Hej Niklas L,

I artiklarna ovan framhålls den “genetiskt betingade” faktorn som den med troligtvis störst förklaringsvärde när det handlar om sexbrottslingar. Utöver detta så nämns förvisso också miljöfaktorer som kan ha viss betydelse i sammanhanget.

Det som däremot inte med en bokstav nämns är eventuella etniska och/eller kulturella faktorer som kan skänka ljus över dessa handlingar eller den sannolikt stora ökningen av sexuellt relaterade brott i Sverige. Och med tanke på att studien behandlar sexbrott som begåtts under just de drygt trettio år som invandringen till vårt land har varit exceptionellt hög, så är min fråga till dig:

- Finns det ingen relevans i att nämna detta förhållande i en studie av ovanstående slag?

Samt:

- Avser den hjälp för “de som befinner sig i riskzonen” och det “preventiva arbetet för att hindra övergrepp innan de begås” enbart förövarna? Inte hjälp och prevention för att se till så att inte några kvinnor/flickor/barn överhuvudtaget ska utsättas för sexbrott..?
Mvh

//Kenneth S.

*

Var vänlig sluta spamma min inkorg.

*

Hur menar du? Är mitt mejl till dig med en fråga att definiera som “spam”.!?

Kan du inte – eller vill du inte – besvara min fråga om vad som har relevans ifråga om de sexbrott som begås i Sverige..?

//Kenneth Sandberg

*Professor i barn- och ungdomspsykiatri, Uppsala universitet.
“Min forskning rör utvecklingsvägar och orsaker till psykisk ohälsa hos barn, ungdomar och unga vuxna. Min avhandling från 1999 handlade om unga förövare av sexualbrott; vålds- och sexualbrottslighet hos barn och vuxna har sedan dess förblivit ett specialintresse. Jag är därför inblandad också i studier av förebyggande insatser och verksam behandling mot olika slags utagerande, aggressiva beteenden. Jag bedriver även epidemiologiska studier kring orsaksfaktorer, samtidiga svårigheter och konsekvenser av avvikande sexualitet och sexuella problembeteenden i den allmänna befolkningen”.

*

???

Hur är det ställt med professor Långström.!?

Har han drabbats av permanent intellektuell härdsmälta – eller är det min fråga om relevansen av etnicitet/kultur som har orsakat en tillfällig kortslutning ..?

//Kenneth Sandberg1 kommentar:

  1. Han är en simpel folkförrädare. Bara en liten lus i mängden av otaliga förrädarlöss.

    SvaraRadera