måndag 3 juli 2017

Zakharova: USA förbereder falsk kemisk attack för att kunna bomba syriska trupperRyssland misstänker att USA och dess allierade i den syriska oppositionen förbereder en ny provokation. Detta uttalades idag av den officiella representanten för det ryska utrikesdepartementet, Maria Sakharova.

Det finns särskilda data på försök att iscensätta en kemisk attack i två syriska bosättningar, Saraqib och Ariha.  Scenariot är välkänt efter provokationen i Idlib i april. Och senare använde de det som ursäkt för en missilattack mot flygbasen Shayrat.

Den här gången förbereder man samma sak, enligt det ryska utrikesdepartementet.

Västvärldens publik kommer att få se vissa ”bevis”. Det kan vara bombhål, det kan vara otydliga bilder som man påstår ha tagits under incidenten. På de sociala nätverken kommer det att finnas mängder av fotografier på lik.

Målet är uppenbart, att återuppliva temat med så kallade ”regimbrott” för att underminera den politiska processen som påbörjades i Astana, för att sätta situationen i Syrien i samma dödläge där man vill att Assad ska avgå.

Spektakulära videor på provokationen är enligt Zakharova producerade, och nästa steg har Washington redan räknat ut. Anfallet mot Syrien i april har redan lett till att Trumps popularitet har växt.

I Moskva ser man sådana handlingar från USA som inte bara anti-syriska utan också anti-ryska.

Den nya administrationen i Vita Huset använder samma gamla scenario som under Obama. Under 2013 inträffade en liknande provokation i östra Gut och blev nästan ett tillfälle till fullskalig intervention från Väst in i Syrien.

Endast en resolut position från Ryssland räddade Mellanöstern från ett storkrig med katastrofala konsekvenser. Moskva föreslog en steg-för-steg-plan för att eliminera Syriens kemiska arsenal.

Och nu anklagas Assad för att använda kemiska vapen, som han inte haft på länge. Enligt vissa rapporter skjuter vissa välkända fejkproducenter som de ”vita hjälmarna” något hemligt in i bårhusen i Syrien, och det räcker för att USA ska vilja attackera Syrien.

(Jag hjälpte till lite grann med att översätta texten på den här videon, den gick lite väl snabbt.)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar