tisdag 24 april 2018

Fräckheten personifieradSoraya Post, Feministiskt Initiativ:

“Sverigedemokraterna har fortfarande en genomgående kvinnofientlig, homofobisk, nationalistisk, rasistisk och främlingsfientlig politik, detta har inte ändrats.

Deras politik är fortfarande inte inkluderande, den exkluderar fortfarande minoriteter”.

..........Det absolut mest positiva med Soraya Post är att hon tydliggör den kulturella skillnaden mellan svenskar och romer. Det är svårt att föreställa sig en svensk som agerar och uttalar sig så extremt fräckt som romen Soraya Post.

Hennes definition av Sverigedemokraternas politik skulle kräva ett antal sidor för att på djupet vederlägga. Vad beträffar den sista meningen gällande partiets exkluderande, så kan hon dessbättre ha ett (1) rätt - åtminstone avseende tiggande romer som blivit ett så stort problem under senare år. Dessa vill, om jag är rätt uppdaterad, SD förbjuda.

Av förståeliga skäl; Det har ju framkommit att dessa i en del fall ingår i betydligt svårare brottslighet än bara det otrevliga tiggandet på offentliga platser. Detta till skillnad från de zigenare som för ett halvt sekel sedan endast föranledde byborna att hänga in tvätten och låsa in hönsen, när dom drog fram i Sverige.

Däremot är det nog inte så väl att SD påbjuder utvisning av de “främmande människor” som sedan flera år tillbaka satt i system att göra hembesök hos åldrade personer med konsekvensen att dessa gamla blivit av med sina värdeföremål och ibland utsatts för misshandel. Här återstår en del att komplettera SDs politik med. Huruvida detta ska låta sig göras och verkställas är en mer komplicerad fråga, i synnerhet som Polisen inte längre tillåts föra register över kända och/eller presumtiva förövare.

Soraya Post ska ha en liten eloge för sin debattartikel i ett avseende; Inte någonstans anger hon i texten “vårt Sverige”. Det är jag djupt tacksam för, eftersom en sådan formulering med stor sannolikhet skulle framkalla en stark olustkänsla hos undertecknad.

//Kenneth Sandberg
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar