tisdag 3 juli 2018

Bokstavligen korkad svensklärare..!Rebecca & Fiona sjunger i premiäravsnittet av ”Sommarkrysset” – då passar de på att framföra ett politiskt budskap. Bakgrundsdansarnas t-tröjor har texten ”Fuck SD”.

Rebecca & Fiona har tidigare diskuterat sina politiska åsikter i intervjuer. Då de intervjuades av Nöjesguiden i april sa båda två att de tänker rösta på Vänsterpartiet i höstens riksdagsval och Fiona Fitzpatrick kallade SD ett ”fascistiskt parti”.


Johan Schultz, Förstelärare i svenska och engelska i Uppsala.

- De historiska berättelser som vi nu måste dra lärdom handlar om hur nationalsocialisterna under 1930-talet blev rumsrena och spelade på främlingsfientlighet och enkla syndabocks-mekanismer.

NMR och SD, jag är rädd! Rädd att vi måste överrösta er med våra röster och berättelser.

.............Visserligen är Johan Schultz lärare i svenska och engelska, inte i samhällskunskap, men man skulle kunna tro att de politiska dilettanterna Rebecka & Fiona varit föremål för Johan Schultz undervisning.

De två är trots allt unga så det finns väl möjligheter för dem att förbättra sina kunskaper i politik och samhällskunskap. För den nu medelålders Johan Schultz är nog dessvärre allt hopp ute!

//Kenneth Sandberg
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar